Ноле: Не съм свикнал да срещам Рафа толкова рано



02-06-2015 09:28 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Новак Джокович с лекота се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос", след като победи в 3 сета Ришар Гаске. Ето най-важното, което каза Ноле за мача, както и за предстоящия мегасблъсък с Рафаел Надал.

"Това беше най-добрата ми среща на турнира и тя дойде в точния момент. Сега, в началото на втората седмица в Париж, беше важно да запиша такава победа. Ришар е невероятно талантлив тенисист. Трудно е да се противопоставиш на французин на централния корт в неговата родина, особено, когато знаеш преди мача, че трибуните няма да са на твоя страна. Успях да запазя спокойствие и да изиграя един отличен двубой", коментира 28-годишният сърбин.

Джокович бе питан и за очаквания с огромен интерес мач с деветкратния шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал в сряда.

"Честно казано, не съм свикнал да се срещам с Рафа в толкова ранен етап на турнира. Двубоят срещу него тум ще бъде нещо напълно различно с всичко преди. Условията тук са идеални за неговия стил. Той обожава да играе в Париж. Ще видим какво ще се случи. Надал е тенисистът срещу когото съм изиграл най-много срещи в кариерата" припомни Новак.

Журналистите припомниха, че испанецът е непобедим на турнира от Големия шлем.

"Да, наистина никога не съм печелил срещу него на "Ролан Гарос", но на два пъти бях достатъчно близо до успеха. Фактът, че играя добре и уверено действам във всички компоненти на играта, ми позволява да вярвам, че е възможно да победя. Ще изляза на корта и ще се опитам да го направя", завърши Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини