Франция продължава да мечтае



02-06-2015 21:16 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга се класира за полуфинал на „Ролан Гарос” за втори път в кариерата си, след като записа драматична победа с 3:2 сета най-добрия азиатски тенисист в историята Кей Нишикори. В отделните части представителят на Франция се наложи с 6:1, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 след повече от 3 часа и половина игра!

В спор за място на първи финал в Париж и на общо втори в турнир от Големия шлем, Цонга ще срещне Стан Вавринка, който по-рано днес надви с категоричното 3:0 сета шампиона от 2009-та година Роджър Федерер.

Двубоят между Цонга и Нишикори започна при изключително ветровити условия, които тотално объркаха стила на игра на японеца. Нишикори така и не успя да нагоди играта си към времето в Париж и изкарваше в аут почти всяка една топка. Така напълно заслужено, след около час игра, Цонга имаше преднина 6:1, 5:2 и сервис на своя страна, за да поведе с 2:0 сета.

В този момент обаче се случи нещо неочаквано. Сегмент от електронното табло над корта се откъсна, в следствие на силния вятър, и попадна върху част от от зрителите. За радост сериозно пострадали нямаше, но в резултат на инцидента срещата бе прекратена за около 30 минути.

След подновяването й Нишикори бе далеч по-концентриран и успя да върне единия пробив, но въпреки това загуби сета. В последствие обаче японецът спечели третата и четвъртата част, с което прати мача в решаващ пети сет. В него Цонга първи проби и до края не допусна изненади, достигайки до втория си полуфинал на „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини