Григор: Не чета какво пишат за мен03-06-2015 09:02 | Любомир Тодоров

Спортист №1 на България даде интервю за италианския спортен всекидневник La Gazetta Dello Sport, в което повтаря добре известни за себе си неща, но разкрива и интересни подробности.

- Григор, как се справяте със стреса след загуба?
- Старая се да говоря и да мисля за това възможно най-малко. Опитвам се да не пренасям преживяванията от пораженията или победите в личния ми живот, иначе той ще бъде разрушен.

- Трудно се живее в свят, завладян от социалните мрежи. Днес всеки знае за всекиго всичко...
- За щастие не ползвам много тези мрежи. Не ме вълнува какво другите пишат за мен и не се стремя да чета тези коментари.

- Миналата година стигнахте полуфинал в Рим, а след това, през лятото, играта ви беше близка до тази на най-добрите в Тура. Как се чувствате сега?
- Аз съм много амбициозен и винаги си поставям високи цели. Разбира се, за това мечтаят и съперниците. Не винаги побеждаваш. Има само един начин: упорито да работиш, за да достигнеш най-високото равнище и да останеш там

- С какво се занимава Димитров между турнирите?
- Може би ви е трудно да си представите, но обичам да си седя у дома и да гледам телевизия. Преди харесвах карането на колело, но сега с този начин на живот стана трудно да го правя.

- С какво щяхте да се занимавате, ако не бяхте станали тенисист?
- Трудно е да се каже. Мисля, че щеше при всяко да е положение да е нещо, свързано със спорта. Майка ми се е занимавала с волейбол и аз обичам също тази игра. Но смятам, че тенисът е в кръвта ми. Помня, че когато бях на 3 години можех с часове да удрям топката в стената.

- Баща ви ли ви научи на бекхенда с една ръка?
- Да, той обича този удар. Не съм и опитвал да го изпълнявам с две ръце.

- Какви други спортни състезания харесвате?
- Разбира се мачовете от НБА. Това е красиво зрелище. Възхищавам се на Кобе Брайънт и ЛеБрон Джеймс. Те са страхотни спортисти и истински шампиони. Живея в Лос Анджелис и когато имам време отивам да гледам двубои от Асоциацията.

- Кой е най-трудният ви съперник?
- Разбира се това е Рафаел Надал.

- Имахте ли кумир като дете?
- Е, как да не се възхищаваш от Федерер? Сега сме приятели, което ме прави много горд!

- А сега кой е любимият ви тенисист?
- Григор Димитров.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини