Тимеа Бачински на първи полуфинал в Шлема



03-06-2015 17:01 | Любомир Тодоров

Швейцарката Тимеа Бачински стана последната, която си осигури място на полуфиналите на "Ролан Гарос". Поставената под №23 тенисистка се наложи над Алисън ван Аутванк от Белгия с 6:4, 7:5 след един час и 46 минути игра и записа най-големия успех в кариерата си.

 

Тя очаква в следващата фаза Серина Уилямс. В другия полуфинал утре играят Ана Иванович и Луцие Шафаржова.



Бачински започна уверено двубоя и набързо поведе с 3:0 след два пробива. Рижавата 21-годишна белгийка се съвзе и успя да върне единия брейк. След това всяка печелеше уверено подаването си. При 6:4 етническата унгарка поведе с 40:30 и моментално затрови сета с форхенд по диагонала. Частта продължи 39 минути.

Нещата не се промениха и във втория сет. Бачински, която на 8 юни ще навърши 26 години, печелеше надстрелванията от основната линия. Тя проби за 2:1 след двойна грешка на Ван Аутванк. В петия гейм 93-ата в света Алисън отрази две възможности за брейк, преди да вземе подаването си. След това белгийката успя да реализира четвъртата си точка за пробив, за да изравни - 3:3. После тя спаси четири брейк пойнта на швейцарката, преди да спечели подаването си и за първи път в двубоя поведе в резултата. Тимеа нанесе своя удар в 11-ия гейм, когато реализира третата си точка за пробив с мощен ретур от бекхенд и вече сервираше за място на полуфиналите при 6:5. Бачински стигна до мачбол и го реализира с бекхенд уинър.
 
И за двете тенисистки представянето на "Ролан Гарос" е връх в Големия шлем. Преди този турнир Бачински имаше едно достигане до трети кръг в Мелбърн през януари, а сегашният успех я изстрелва сред първите 15 в ранглистата. Ван Аутванк пък имаше само една победа в основна схема, постигната миналата година на "Уимбълдън".

Световната номер едно Серина Уилямс е спечелила и двата двубоя срещу швейцарката. Те играха на четвъртфиналите в Индиън Уелс тази година и американката се наложи със 7:5, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини