Албена организира турнир с дървени ракети



05-06-2015 12:39 | Станко Димов

Броени дни ни делят от 16-то  издание  на тенис турнира в Албена, който е част от Международните медийни събития “Медиамикс”.

“Проявата достатъчно порасна и вече може да си позволи да е на ретро вълна”,  сподели главният организатор Георги Дончев. Тази година партньор на турнира е телевизионният канал History, представен от A+E Networks  и за първи път у нас  ще се  проведе уникално състезание с дървени ракети. Добрите стари пособия, с които се играеше тенис до 80-те години на миналия век.

Дървените реликви ще бъдат осигурени от History и в края на турнира ще се връчат като награда на  шампионите. Участниците ще си носят и техните съвременни ракети, защото регламентът предвижда първият гейм на всеки мач да се изиграе с дървени ракети, а след това битката да продължи в духа на настоящето с модерните такива.

Турнирът  традиционно се провежда на  кортовете до хотел „Фламинго”, като участие в него могат да вземат както участници в медийния фестивал така и всички желаещи, стига някога да са играли тенис но и да не са професионалисти. Повече информация можете да получите на страницата на фестивала: mediamixx.bg.

Началото е на 12 юни в 10:00 часа, до когато е  записването на участниците и тегленето на жребия. Ще се състезават мъже и жени, като се играе на сингъл и двойки. Финалите са в следобедните часове на 13 юни, събота, след което ще бъде и официалното награждаване. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини