Аршинкова и Лазаров шампиони до 18 години



06-06-2015 15:13 | Любомир Тодоров

Първите поставени в схемите при юношите и девойките спечелиха титлите от Държавното първенство до 18 години „Девин къп“, което завърши днес в курортен комплекс Албена.

При девойките шампионка стана Петя Аршинкова. В първите си две срещи в турнира тя спечели с по 6:0, 6:0, но след това на два пъти трябваше да прави обрат, за да триумфира като новата държавна шампионка на открито.

В днешния финал блогърката на Tennis24.bg се изправи срещу Зиновия Ванева, която до този момент се справяше с лекота със своите съпернички. Ванева започна отлично двубоя, печелейки първия сет с 6:3, но Аршинкова показа характер и обърна мача след 6:4, 6:0 в следващите две части, съобщиха от БФТ.

Александър Лазаров е шампионът при юношите. Той не загуби нито един сет, като най-голяма съпротива му оказа Тони Нейков. Двамата се срещнаха на полуфиналите, където Александър надделя с 6:4, 7:5. В днешния финал срещу втория поставен Калоян Вълчев, Лазаров постигна по-лесен успех с 6:1, 6:3. В три от четирите си мача до този момент Калоян трябваше да играе три сета, което повлия на представянето му в битката за титлата.

Победителите получиха своите награди от капитана на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев.

 

Държавните първенства продължават и следващата седмица, когато е ред на 14-годишните да излъчат своите шампиони. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини