Американци правят лагер за тенис в инвалидни колички



08-06-2015 17:28 | Любомир Тодоров

Двама от световно признатите специалисти в областта на тениса за хора в инвалидни колички са в България. Дан Джеймс и Карин Корб ще проведат тренировъчен лагер на базата на Националния тенис център, който започна днес, 8 юни. Те ще водят заниманията по време на традиционния камп, който Българската федерация по тенис организира непосредствено преди Държавното първенство за хора в инвалидни колички, което ще се проведе веднага след приключването на лагера.

Джеймс и Корб са членове на Американската тенис асоциация (USTA). Те ще обучат български треньори по тенис за работа с хора с увреждания. По време на лекциите и упражненията ще има и представители на Спешъл олимпикс България, които от първа ръка ще се запознаят последните методи при работата с хора с ментални и физически затруднения.

Гостуването на двамата специалисти в България се осъществява във връзка с партньорството между Посолството на САЩ в България и Българска федерация по тенис. Това е първата съвместна инициатива с цел популяризиране на тениса в страната.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини