Титлата от седмия турнир на „Диана“ отиде в Троян



10-06-2015 15:44 | Станко Димов

Ивайло Божков (на снимката вдясно) спечели седмия турнир от летните серии на „Диана“. Финалистът от най-престижния любителски турнир „Зашо“ не срещна никаква конкуренция по пътя към титлата и заслужено си тръгна към Троян с купа.

26 човека се записаха за участие, но този път липсваха почти всички от най-изявените имена, които участват всяка неделя. Това разбира се не омаловажава победата на Божков, който надигра по пътя си Емо Велчев и на финала Никос Панетемитакис с 6-2.

Основният фаворит за седмия турнир Любо Маринов, не дойде, тъй като игра финал и на друг любителски турнир, което му попречи да дойде навреме.

Изненадата на турнира пък бе Мирослав Георгиев. Още с второто си участие на любителски турнир, той достигна до полуфинал и неговите двама ментори братът близнак Станислав Георгиев и Станислав Иванов трябва сериозно да се замислят.

Най-запомнящият се мач на турнира иначе ще бъде този между Емо Велчев и Едиз Батран. В жестока битка Емо надделя 7-5 над примера за постоянство и концентрираност в разиграванията.

Както винаги лятото, малко след началото на турнира бе сформирана и втора утешителна схема, така че всички участници имаха възможност да поиграят тенис колкото си искат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини