Шефът на азиатския тенис на визита у нас



11-06-2015 16:40 | Станко Димов

Президентът на Азиатската тенис федерация (ATF) Анил Кумар Кана направи двудневно посещение в България по покана на президента на БФ Тенис Стефан Цветков. Двамата проведоха работна среща, на която дискутираха различни теми за развитието на тениса.

„С г-н Цветков обсъдихме какви промени трябва да се направят в играта, най-вече при подрастващите. Голям потенциал за развитие имат турнирите за юноши и девойки, които са от календара на Международната тенис федерация. В Азия ние обръщаме най-голямо внимание на организирането на колкото се може повече състезания. Само в такава, конкурентна среда, тенисистите могат да се развиват и това е причината непрекъснато да провеждаме надпревари от различни категории“, сподели г-н Кана.

Президентът на родната федерация Стефан Цветков добави, че основният фокус на работа трябва да бъде именно върху осигуряването на максимално добри възможности за развитие на подрастващите и това е причината БФ Тенис да организира все повече събития, свързани с най-малките състезатели.

„С г-н Кана коментирахме и начините, по които можем да направим тениса още по-популярен, да привлечем децата към нашия спорт и какви са възможностите за изграждане на повече кортове в страната“.

Анил Кана се срещна и с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с когото обсъдиха възможности за сътрудничество между родината му Индия и България и възможността индийски състезатели от различни спортове да провеждат подготвителни лагери у нас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини