Бердих: Шампионът заслужено победи



04-07-2010 18:50 | Станко Димов

Чехът Томаш Бердих не стигна до чудо във финала на Уимбълдън срещу Рафаел Надал. Испанецът спечели мача с 3:0 сета за малко повече от два часа игра и стана първият човек в историята, който триумфира последователно на "Ролан Гарос" и Уимбълдън в два сезона. След двубоя Бердих бе видимо разочарован, но намери сили да признае превъзходството на Надал.

 

"Бяха страхотни 2 седмици за мен. Рафа обаче беше много силен, той е шампионът е заслужено победи днес", каза след двубоя Бердих.
"Надявам се, че следващият път ще бъда по-силен. Направих няколко силни мача тук и съм щастлив. Благодаря на всички в моя щаб, както и на публиката за подкрепата", каза още световният номер 13.

 

На противоположния полюс бе настроението на Надал. "Тази титла е повече от сбъдната мечта за мен. Радвам се, че след една трудна година отново се върнах на върха. Миналата година не успях да защитавам трофея си, наистина имах труден сезон.

 

Поздравявам и Томаш Бердих. Той се справи много добре и съм сигурен, че в следващите години ще бъде още по-силен. Пожелавам му успех в мачовете до края на сезона", сподели новият шампион на Уимбълдън.

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ ТРИУМФА НА РАФАЕЛ НАДАЛ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини