Турнирът с дървени ракети в Албена премина в духа на класическата тенис епоха



14-06-2015 18:43 | Станко Димов

С дрехи изцяло в бяло, спортсменско поведение и мачове с дървени ракети премина тазгодишното издание на турнира по тенис в Албена, който бе акцент в медийните събития „Медиамикс“.

16-ото издание на надпреварата беше под знака на класическата епоха в аристократичния спорт, като всички участници спазиха изцяло традициите, които днес виждаме единствено на турнира от Големия шлем Уимбълдън.

От офиса на телевизионния канал History в Лондон изпратиха автентични дървени ракети, с които се играха срещите, като победителите в отделните състезания получиха като награда специални купи и възможността да запазят за себе си старите пособия.

След оспорвани мачове при мъжете на сингъл триумфира Петър Радушев, докато на двойки първото място завоюваха Мирослав Ганев и Георги Дончев.

При жените с убедителна игра титлата спечели Илиана Воденичарова, която дублира успеха си и в смесените двойки с партньор Цоло Цветков. При дамските дуети най-добре се представиха Таня Дикова и Мартина Цветанова.

Играчите благодариха за приятната атмосфера и възможността да изпитат удоволствието от играта с дървени ракети. Повлияни и от отличната организация, британците от History обещаха, че турнирът ще се превърне в традиционен. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини