Пиронкова отпадна в 3 сета в Бирмингам



17-06-2015 17:33 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира в Бирмингам на трева, който е от категория "премиер". Тя отстъпи срещу №4 в схемата Ангелик Кербер от Германия с 4:6, 6:2, 4:6 в равностоен двубой, продължил 99 минути.

Цвети, която игра с лента на дясното коляно, започна великолепно срещата. Тя спечели подаването си на нула, а след това проби на 15. За съжаление германката бързо навлезе в ритъм и направи рибрейк, а после проби отново, за да поведе с 3:2. Пиронкова си върна за 3:3, но след това левичарката от Бремен постигна нов брейк, който успя да затвърди. При 5:4 Кербер сервираше за сета и успя след форхенд в аут на съперничката да го затвори след 36 минути игра.

Пиронкова стартира силно и втората част. По познатия сценарий тя проби за 2:0. В следващия гейм при 30:15 за нея мачът беше спрян заради дъжда.

Двубоят беше подновен след 50 минути. Полуфиналистката от Уимбълдън през 2010 г. Цвети беше по-концентрираната и не даде шанс на съперничката за връщане на пробива до края. В заключителния гейм тя стигна до сетбол при 40:30 след третата двойна грешка на опонентката. Пиронкова изравни частите после, когато бекхендът на Кербер спря в мрежата.

В решителния сет германката направи пробив за 3:2, след като при брейкпойнта топката закачи линията. В десетия гейм Кербер селвираше за победата. Пловдивчанката поведе с 30:0, но съперничката изравни с два форхенд уинъра. Тя стигна и до мачбол след лош ретур на Цвети, а след това триумфира отново след печеливш удар.

 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


За достигането до втория кръг в Бирмингам Пиронкова взема 30 точки за световната ранглиста, където е 48-а в момента. Следващата седмица тя ще играе на турнира в Ийстборн, след което я очаква Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини