Изненадващ шампион на "Диана"



18-06-2015 13:54 | Станко Димов

Неделният турнир на „Диана“ си има нов шампион от чужд произход. Това е англичанинът Себастиян Кочнари, който прояви топ ниво през целия турнир, каквото досега никога не е показвал и никой дори не очакваше. Досега на „Диана“ освен българи шампиони са ставали представители на Германия, Гърция и Франция, което показва и интернационалността на състезанието.

Техничната игра, с дълбоки форхенд лифтове, която е много подходяща за клей, винаги е носила на Себастиян успехи, но физическата му форма, почти винаги бе нещото, което го е предавало. Този път обаче това не се случи. Поданикът на кралицата с ирански корени спечели 5 мача. И ако първите два бяха лесни, то в последните три Себастиян показа класа.

Той се справи със Стефан Шопов 6-4 (който преди това беше отстранил Любо Маринов), Едиз Батран 6-0 и на финала с 6-3 срещу изненадващия финалист Станислав Иванов. Последният пък показа също прекрасно ниво на игра, побеждавайки Васил Тодоров с 6-3, Филип Христов 6-1 и кумеца си Никос Панетемитакис със 7-5.

Показателен е следният факт. В последните 9 турнира има 9 различни шампиона!

Както винаги за победените бе сформирана и утешителна схема, за да може никой да не остане гладен за тенис в горещата неделя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини