Каратанчева отново ще играе за България на „Фед къп“



Каратанчева отново ще играе за България на „Фед къп“
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-06-2015 15:50 | Любомир Тодоров

Сесил Каратанчева отново ще има възможността да играе за България в отборната надпревара „Фед Къп“. Това беше потвърдено с официално писмо от Международната федерация по тенис (ITF). След продължителни разговори между ръководителите на БФТ и ITF, се направи изключение от новите правила и се позволи на Сесил отново да представлява страната ни в мачове за Фед Къп.
 
Това ще стане възможно от 8 февруари 2017 година. Благодарение на желанието на Каратанчева отново да бъде част от националния ни отбор и след подаването на официална петиция от страна на БФ Тенис, Комисията за "Фед къп" на ITF взе това решение на проведеното заседание в Париж по време на Ролан Гарос. 
 
"Много съм щастлива, че пак ще играя за Фед къп. Радвам се, че федерацията свърши страхотна работа по моя казус и че ITF преразгледаха своето решение. Нямам търпение да изтече необходимия срок до 2017 година, за да мога отново да се събера с моите приятелки и съотборнички в националния тим“, сподели Каратанчева.

Сесил е най-младата тенисистка, играла за България. Тя дебютира на 14 години и 255 дни срещу Естония на 19 април 2004-а. Софиянката има 8 победи и 5 загуби за националния отбор. От 2010 до 2014 година тя представяше Казахстан във "Фед къп".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини