Анди Мъри продължава по план в Лондон



18-06-2015 18:24 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на тенис турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон, Анди Мъри вече е на четвъртфинал.

Британецът победи със 7:5, 6:4 испанския левичар Фернандо Вердаско в оспорван двубой.

Когато вече се виждаше тайбрекът в първата част Мъри стигна до две сетбола в 12-ия гейм. Вердаско ги отрази, но при третия 28-годишният шотландец успя след топка в мрежата на съперника.

По идентичен сценарий завърши и следващата част. В заключителния гейм Анди стигна до мачбол, но испанецът го отрази. После обаче направи двойна грешка, която даде втора възможност за затваряне на срещата. Този път олимпийският шампион сполучи, когато форхендът на Вердаско не намери очертанията на корта.

На четвъртфиналите Мъри ще се изправи срещу Жил Мюлер, който отстрани шампиона на турнира Григор Димитров след 6:4, 7:6.

"Беше труден мач. Фернандо е много мощен тенисист, който не ти дава много шансове да влезеш в разигравания. Той обаче не сервираше добре днес, което отвори възможности пред мен. Доволен съм от движението си по тревата, беше по-добро отколкото в първата ми среща тук.

Какво да ви кажа за Жил? Той направи 37 аса в първия кръг, аз не съм направил толкова през годината. Познаваме се много добре. Той е добър на трева, така че ще бъде трудно", коментира Анди след мача пред ВВС.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини