Пиронкова след народната любов: Чак сега осъзнавам какво съм направила



05-07-2010 11:57 | Станко Димов

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова ще бъде предложена за почетен гражданин на Пловдив и по този начин ще стане най-младият жител, удостоен с това звание. Това съобщи на специална пресконференция за посрещането на Пиронкова в родния й град пловдивският кмет Славчо Атанасов, предаде радио "Фокус" – Пловдив.

 

Цветана Пиронкова дойде в общината с баща си, обгърната от вниманието на журналисти и граждани. Пред медиите тя съобщи, че определено не е очаквала тази реакция на хората по улиците. "Радват ми се много и получих много подаръци", каза Пиронкова.

 

"Чак сега осъзнавам какво точно е станало. Там бях в изолирана среда и не чувствах каква точно е реакцията тук. Било е голям бум и хората съвсем искрено са ми се радвали", каза още тенисистката.

 

Тя допълни, че отивайки на турнира се е чувствала в добра форма и се е надявала да запише една - две победи, но определено не е очаквала да стигне до полуфинал, тъй като досега не го е правила на турнир от Големия шлем. Попитана чувства ли се звезда и с какво се е променил животът й сега, Цветана Пиронкова отговори, че в момента има суматоха, но като всяко нещо и това ще премине.

 

"Аз съм си същата, продължавам да тренирам и да играя". По време на надпреварата в "Ол Ингланд Клъб" Пиронкова е мислила да играе за всяка точка без значение срещу кой противник. Предложението Цветана Пиронкова да стане почетен гражданин на Пловдив ще бъде внесено на 22 юли за разглеждане в Общинския съвет.

 

Пиронкова благодари като каза, че за нея това е изключителна чест и че това е родният й град, който много обича. „Много пътувах, но с ръка на сърцето мога да кажа, че това е най-уникалният град в света”, каза още Пиронкова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини