Мъри се измъчи срещу Мюлер, но достигна до полуфинал



19-06-2015 22:03 | Станко Димов

Анди Мъри се наложи с 3:6, 7:6 (2), 6:4 над Жил Мюлер и се класира за полуфиналите на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон. След срещата шотландецът сподели, че тайбрекът на втория сет се оказал решаващ за изхода на двубоя.

„Обичам да играя тук. Отваря ми се отлична възможност да спечеля турнира, но същото важи и за другите момчета, които достигнаха до полуфиналите”, коментира Мъри след двубоя.

„Чувствам се в добра форма. Физически се чувствам отлично, което е добра новина, когато Уимбълдън е толкова близко. Очаквам с нетърпение следващите двубои тук”, категоричен бе Мъри.

Ключовият момент в двубоя бе в началото на тайбрека, когато след страхотен пасинг-шот Мъри спечели втората точка и направи минипробив. 

„Когато се изправиш срещу някой, който сервира толкова добре, понякога имаш нужда от малка доза късмет. Направих този страхотен удар в тайбрека, защото успях да разчета правилно сервиса му. Но това не се случваше често, затова казвам, че понякога имаш нужда от късмет в подобни ситуации. Определено след това двубоят се промени”, коментира Мъри. 

В спор за място на финал Мъри ще се изправи срещу Виктор Троицки, който победи Джон Иснър със 7:6(5), 6:3. В другия полуфинал играят Жил Симон и Кевин Андерсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини