Роджър на корицата на "Нюзуик"



20-06-2015 12:14 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер се появи на корицата на авторитетното списание за политика, икономика и култура "Нюзуик". Изданието си задава въпроса дали той е най-великият спортист изобщо.

"Той не е само състезател, той е личност, не просто печели, а го прави със стил. Роджър Федерер постави високи стандарти в тениса. Легионите от негови фенове се надяват да успее да спечели за осми път титлата от Уимбълдън", така започва статията за именития швейцарец.

"Със сигурност никой друг спортист не може да се сравни с него през последните 12 години. Заради уменията му и професионализма, заради популярността и дълголетието този швейцарски гений с майка от Южна Африка, който е любознателен да разгледа света, грабва въображението и получава верността на хората по цялата планета", пише още списанието.

Прави се сравнение с Лео Меси. Той е велик футболист с невероятен глезен, но играе в колективен спорт и за да направи нещо, все пак вякой трябва да му подаде топката. Докато при носителя на 17 титли от Големия шлем всичко зависи от самия него.

"Федерер е достигнал точка в своята богата кариера, в която може да избира да играе на турнири на места, които не е посещавал преди. Миналата година той направи турне в Южна Америка, където изигра няколко демонстративни срещи. След това подписа договор с новата Лига, за да може да посети Индия. Делхи полудя по него. Тази година игра в Истанбул и турците, бедни откъм тенис история, се тълпяха около Роджър буквално на всяка крачка

Разбира се неговият агент Тони Годсик му осигурява големи сума, за да играе на тези места (турнирът в Истанбул е от ниска категория, което позволява заплащането на сума за участие), но за разлика от повечето, които вземат парите и бягат, Федерер остава. Той взе титлата в Истанбул и според Фред Стол, бивш тенис шампион и мениджър на турнири, атрактивността на Роджър винаги си струва средствата.

Бризбън плати повече, отколкото можеше да си позволи, за да играе той през 2013 г. на турнира. Но състезанието завърши на печалба. Следващата година удвоиха сумата за Федерер, но отново имаха печалба, казва Стол."

 

Мениджърът Годсик акцентира и върху ефекта, който неговият клиент има върху спонсорите. "Когато Роджър подписа с Moët-Chandon, тази марка изобщо не се асоциираше с тениса. Сега вече шампанското е спонсор на 11 турнира", казва Годсик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини