Кербер заслужи първи трофей на трева



21-06-2015 18:03 | Любомир Тодоров

Четвъртата поставена в схемата на турнира в Бирмингам от категория "Премиер"  Ангелик Кербер спечели титлата. На финала германската левичарка се наложи над №6 Каролина Плишкова от Чехия с 6:7(5), 6:3, 7:6(4) след 2 часа и 16 минути игра.

За Кербер това е шеста титла в кариерата и трета за годината, но първа на трева. Загубата попречи на Плишкова да дебютира в Топ 10, където 26-ата Ангелик запазва позицията си.

В двубой, изпълнен с много обрати. В първата част германката от полски произход водеше с пробив и стигна до 5:3, но Плишкова го върна, а после спечели сета в тайбрека.

Във втория след разменени пробиви в първите два гейма, Кербер направи нов брейк за 3:1 и този път не позволи да бъде настигната, за да изравни частите. Германката, която отстрани Пиронкова във втория кръг на турнира, сервираше за титлата при 5:3, но не успя и чехкинята успя да върне брейка, за да се стигне после до нов тайбрек. В него след 4:4 точки Ангелик спечели следващите три разигравания, а с това спечели и двубоя.

Кербер завърши срещата с 34 печеливши удари (6 аса) и 14 печеливши удари. Плишкова направи впечатляващите 51 уинъра (11 аса), но и 42 непредизвикани грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини