Дъждът не обърка плановете на Пиронкова



22-06-2015 21:24 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна с безпроблемна победа участието си на турнира на трева в Ийстборн. В среща от първи кръг, пловдивчанката се наложи с 6:2, 6:2 над родената в Хърватия, но представляваща Нова Зеландия Марина Еракович.

По програмата срещата между двете трябваше да започне в 14:00 часа българско време. Заради дъждовното небе над Ийстборн обаче, двубоят започна с повече от 6 часа закъснение – в 20:15 българско време.

За радост Цвети показа завидна форма и имаше нужда от по-малко от час, за да подпечата мястото си във втори кръг. И в двата сета Пиронкова взимаше инициативата при резултат 2:2, след което „довършваше” опонентката си.

Благодарение на успеха Цвети се класира за втори кръг, където ще срещне Саманта Стосър. Двубоят е във вторник и е трети в програмата на корт №2, където пловдивчанката игра и днес. Мачът се очаква да започне около 16 часа наше време, ако времето позволи.

Турнирът в Ийстборн е от категория WTA Премиер и служи като генерална репетиция преди старта на Уимбълдън идната седмица.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини