Надал има сили да спечели Уимбълдън, уверен е чичо Тони



27-06-2015 16:03 | Станко Димов

Тони Надал изрази увереността си, че неговият племенник Рафаел има всички предпоставки да изиграе отличен Уимбълдън, а защо не и да го спечели.

„За жалост от началото на сезона Рафаел не играе толкова добре, колкото ни се искаше. Той има нужда от повече увереност. Записа повече загуби, в сравнение с предишни години, а повечето загуби носят със себе си и по-малко увереност”, коментира Тони Надал.

„През последните две години Рафаел имаше много проблеми с колената, когато играеше на Уимбълдън. За него беше много трудно да играе на този турнир. Миналата година положението беше различно, а този сезон колената му са в отлично състояние.

Вярвам, че той може да спечели Уимбълдън тази година. Това е възможно да се случи, но също така е вярно, че той не е сред големите фаворити. Преди него има много други кандидати за трофея. Но това няма значение, защото ако достигнеш до втората седмица на Уимбълдън всичко може да се случи”, коментира Тони Надал.

Рафаел Надал е двукратен първенец от „Ол Ингланд Клъб”. За първи път той спечели трофея там през 2008-ма, когато на финала победи Роджър Федерер в паметна 5-сетова битка, която бе прекъсвана на няколко пъти заради дъжд. Вторият триумф на Рафа Надал е от сезон 2010, когато на финала той отнесе Томаш Бердих с 3:0 сета. Година по-късно испанецът отново спори за трофея, но отстъпи пред Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини