Стив Джонсън – следващият съперник на Григор Димитров



30-06-2015 13:40 | Станко Димов

Американецът Стив Джонсън е съперникът на Григор Димитров във втори кръг на Уимбълдън. На старта роденият в Калифорния състезател надви с 3:2 сета Лукаш Лацко. До момента Григор и Джонсън не са се срещали в официален двубой.

„Стиви”, както го наричат приятелите, започва да играе тенис от ранна детска възраст. За първи път е записан за участие на турнир когато е на 5. Страстта към тениса Джонсън наследява от своя баща, който е тенис треньор. Майка му пък е професор по математика. Има по-голяма сестра – Алисън, която също е възпитаник на Университета в южна Калифорния.

„Моят баща ме научи на почти всичко, което знам за тениса. Първите ми спомени са как играем навън с него. Наистина е невероятно, не бих променил нищо”, споделя Стив Джонсън.

Израствайки, Джонсън не крие симпатиите си към Пийт Сампрас и Андре Агаси. Записал е специалност „Човешки ресурси”, като се надява да приключи успешно образованието си след края на кариерата си на корта.

От края на миналия сезон Джонсън работи с холандския треньор Питър Лукасен.
Към днешна дата Стив Джонсън е №52 в ранглистата на АТР, където върховото му постижение е достигането до №37 (ноември, 2014). Няма спечелена титла на ниво АТР. Част е от професионалния тур от 2012-та, като до момента е заработил близо 1.5 милиона долара от наградни фондове.

Стив Джонсън загря за Уимбълдън с участие на турнирите на трева в Хале и Нотингам. В германския град той победи на старта Бърнард Томич, след което във втори кръг отстъпи пред Флориан Майер. В Нотингам Джонсън отпадна в първи кръг от Серхий Стаховски.

Букмейкърите определят Григор Димитров като фаворит за място в трети кръг на Уимбълдън. Sportingbet.com дава коефициент 1.142 за краен успех на Гришо. Ставката за победа на Джонсън пък е 5.50.

Двубоят между двамата ще бъде в сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини