Алиса Клейбанова надви Сесил Каратанчева в Букурещ



06-07-2010 20:44 | Николай Драгиев

Поставената под номер 1 в основната схема Алиса Клейбанова (Русия) победи играещата за Казахстан българка Сесил Каратанчева в първия кръг на турнура в Будапеща, след като се наложи със 7:5, 6:4.

 

Рускинята поведе с 4:1 в първия сет, но допусна съперничката й да вземе четири поредни гейма и да върне интригата. С агресивна игра от основната линия и по-добра концентрация при продължителните разигравания Клейбанова все пак затвори частта при 7:5. 

 

Заемащата 26-о място в световната ранглиста рускиня проби сервиса на Каратанчева в шестия гейм на втория сет, което се оказа и достатъчно за успеха в частта и в мача.

 

"Двубоят беше труден и определено не показах най-добрата си игра, заяви 20-годишната Клейбанова след успеха. - Не е никак лесно да се адаптираш от тревната настилка към клея. Все пак само преди няколко дни пристигнах от Лондон”, допълни рускинята, която ще се изправи във втория кръг срещу Пати Шнидер. 

 

Победи в първия кръг на надпреварата записаха още 4-ата в схемата Анабел Медина Гаригес, Роберта Винчи, Агнеш Шавай, Ализе Корне и втората поставена Александра Дюлгеру. 

 

Спортал




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини