Вожняцки на осминафинал след експресна победа



04-07-2015 16:42 | Станко Димов

Световната №5 Каролина Вожняцки достигна до четвърти кръг на Уимбълдън, след като записа победа в два сета над Камила Джорджи. Вожняцки имаше нужда от едва 72 минути, за да спечели двубоя с 6:2, 6:2 и да си гарантира място във втората седмица на турнира.

„Чувствам, че играя много добре от началото на турнира”, коментира Вожняцки след срещата.

В спор за място на четвъртфиналите бившата №1 в света ще срещне Гарбине Мугуруса, която елиминира от турнира 10-ата поставена Ангелик Кербер – 7:6 (12), 1:6, 6:2.

Кербер е бивша полуфиналистка от Уимбълдън, но днес тя се изправи срещу състезателка, която вече е поднасяла изненади на големите сцени. Припомняме, че миналата година именно Мугуруса изхвърли Серина Уилямс от „Ролан Гарос”, поднасяйки една от сензациите в турнира.  

Испанката прикова вниманието към себе си, след като успя да спечели епичния първи сет, налагайки се с 14:12 точки в тайбрека. През втората част Кербер успя да се върне, но в решаващия трети сет Мугуруса не трепна и подпечата оставането си в турнира.

За втората седмица на Уимбълдън се класира и Агниешка Радванска. Полякинята, която е финалистка от 2012-та година, се наложи с изразителното 6:1, 6:4 над Кейси Делакуа.

За четвърти кръг в Лондон се класира и Моника Никулеску. 27-годишната румънка се справи в два сета – 6:3, 7:5, с чехкинята Кристина Плишкова. Така за втори път в кариерата си Никулеску достига до четвърти кръг на турнир от Големия шлем. Първият бе на US Open 2011.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини