Мадисън Кийс е първата четвъртфиналистка



06-07-2015 15:47 | Любомир Тодоров

Поставената под №21 в схемата на Уимбълдън Мадисън Кийс стана първата, която си осигури място на четвъртфиналите. Малко след това я последва и друга американска тенисистка - Коко Вандевеге.

Кийс се наложи след обрат над тръгналата от квалификациите Олга Говорцова от Беларус с 3:6, 6:4, 6:1 и за първи път стига до тази фаза в Лондон.

В първата част американката допусна два пробива и губеше с 1:5, след което съперничката успя да затвори сета. Във втория след разменени брейкове Кийс ненесе втори удар в десетия гейм, с което спечели сета. Говорцова проби в откриващия гейм на заключителния сет, но 20-годишната Мадисън не трепна и спечели следващите шест игри, а с тях и срещата.

Следващата опонентка на полуфиналистката от Откритото първенство на Австралия ще бъде определена в двубоя между Агниешка Радванска и Йелена Янкович.

Коко Вандевеге отстрани финалистката от "Ролан Гарос" и №6 в схемата Луцие Шафаржова след два тайбрека. Американката се наложи със 7:6(1), 7:6(4). Здравата нюйоркчанка записа най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем.

Вандевеге очаква на четвъртфинал спечелилата мача между Мария Шарапова и Зарина Диас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини