Пиронкова под №8 на силния турнир в Палермо



07-07-2010 18:38 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова ще бъде сред поставените осем на турнира в Палермо, Италия, на червена настилка с награден фонд 220 000 долара, който започва на 12 юли. Това съобщиха за racketi.com от пресслужбата на състезанието в Сицилия.

 

Според списъка на заявилите участие спортистки Цеци ще бъде седма в основната схема. Тя е подала заявка, когато беше №81 в света и така ще участва в разпределението на местата.

 

Преди нея са Ареван Резаи, финалистката в турнира от 2009 година Сара Ерани, Шуай Пън, Аранча Пара Сантонха, Алберта Брианти и Юлия Гьоргес. Ако се вземаше предвид моментното класиране в ранглистата със своето 35-о място пловдивчанката, която остана на сет от финала на Wimbledon, би била трета. Пред нея щяха да са единствено Резаи (№21) и Ерани (№34).

 

За последно Пиронкова беше поставена в турнир под егидата на WTA през април 2009 година, когато беше №8 в Марбея, Испания. През септември на състезанията на ITF в София и Сен Мало (Франция) българката беше седма в схемата.

 

Цветана е играла два пъти в Палермо. През 2005 година турнирът беше вторият й в Асоциацията и първи, в който влезе директно в схемата. Тогава тя стигна до полуфинал, където отстъпи на бъдещата шампионка Анабел Медина Гаригес от Испания. През 2007 година националката отпадна още в първия кръг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини