Тодор Енев: Всички в отбора мечтаем за място в първа група



21-07-2015 12:29 | Станко Димов

Капитанът на отбора ни за Купа „Дейвис” Тодор Енев говори пред родните медии след завръщането на тима от Люксембург, където Григор Димитров и компания се наложиха с категоричното 5:0 победи. Както е известно, през септември България ще приема Унгария, а залогът ще бъде участие в първа група на Купа „Дейвис”.

Разкажи ни впечатленията ти от двубоя в Люксембург.
Отидохме в Люксембург с едно единствено желание – победа. За нас нямаше значение дали Жил Мюлер (бел.ред. първата ракета на Люксембург, който в крайна сметка не игра) ще играе или не, всички бяхме мотивирани за максимума и както виждате резултатът беше позитивен. Направихме доста силни мачове, много важно беше без Жил Мюлер да не подценим съперника, от това се притеснявах най-много. Наистина останах много доволен, че в нито един момент не подценихме отбора на Люксембург. Искам да благодаря на всички момчета от отбора за тяхното себераздаване. Също така искам да благодаря на президента на БФТ Стефан Цветков и целия екип на федерацията, които ни осигуриха абсолютно всички необходими условия за подготовка. Гледаме напред и напълно осъзнаваме какво ни очаква в следващия мач и даже започваме вече да мислим и да се готвим за него. Има много малко време, август идва, на море ще се ходи, времето ще мине много бързо.

Какви са шансовете ни в двубоя с Унгария?
Шансовете винаги са равни. Както знаете, за мачовете от Купа „Дейвис” ранглистата няма кой знае какво значение. Ние напълно осъзнаваме какъв мач ни очаква с Унгария и ви гарантирам, че мачът ще бъде много тежък. До колкото си спомням един пък сме играли за изкачване в първа група, това беше отдавна. Мечтата ми, както и на всички момчета в отбора, е да можем да влезнем в първа група. Не успях като състезател, но сега като капитан на тима се надявам да успеем.

Григор Димитров ще играе ли срещу Унгария?
Мисля, че той в няколко интервюта в Люксембург каза, че има вероятност да вземем участие. Времето ще покаже.

Ще се промени ли с нещо подготовката на тима, тъй като отдавна не сме играли мач за изкачване в първа група?
Всички момчета са професионалисти. Няма значение дали съперникът е Унгария или някой друг отбор. Момчетата осъзнават важността на мача и аз съм сигурен, че те ще дойдат мотивирани и подготвени. Тенисът е индивидуален спорт, всеки се готви самостоятелно, всеки си има отделна програма за състезанията. Но това, че играем мач за изкачване в първа група, не би трябвало да им повлияе по някакъв начин на подготовката. Мисля, че даже те ще започнат още по-усърдно да се готвят за тази среща.

Направихте ли разузнаване на унгарците?
В неделя вечер още гледах видео на техните състезатели от мача с Босна и Херцеговина. Ще направя всичко възможно да гледам колкото се може повече техни мачове. Сега, с развитието на технологиите много по-лесно се стига до информация, така че вече ги разузнаваме.

Ясно ли е на каква настилка ще играем?
Варианти има, но все още не мога да дам отговор на този въпрос. Имаме още мисля 20 дни, за да определим настилката и мястото. Дайте ми още няколко дни, да видим какви са опциите и да бъде максимално най-добре за всички състезатели на нашия отбор. А освен това да бъде най-неудобно за унгарците. Призовавам цяла България да ни подкрепи в този изключително важен мач, независимо кой ще вземем участие в българския отбор. В мача с Латвия победихме един изключително силен отбор, българският дух е добре познат. Искам да благодаря на всички медии, че отразихте перфектно мача с Люксембург и ни накарахте да се чувстваме като звезди. Благодаря ви. Сигурен съм, че в следващия мач ще дойдат повече хора да гледат и дано Господ да е с България. Аз съм сигурен, че ще бъде.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини