Федерер мечтае за Олимпийски злато



22-07-2015 17:00 | Станко Димов

Роджър Федерер изрази готовността си да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро догодина. Швейцарецът, който в началото на август ще навърши 34 години сподели, че винаги, когато участва на игри, му се случва нещо хубаво.

„Игрите в Рио се очертава да бъдат страхотни. Дебютирах (на олимпийски игри) в Сидни, където не взех медал, но пък се запознах със съпругата си. След това носих швейцарския флаг в Атина, а също така и в Пекин навръх рождения си ден (8 август), където спечели злато на двойки.

През 2012-та достигнах до финал и взех сребро, така че не виждам причина да не участвам на още едни Олимпийски игри и може би на тях да направя нещо допълнително. Защото всеки път, когато участвам на Олимпийски игри, се случва нещо, така че очаквам с нетърпение следващите игри”, коментира Федерер. 

В интерес на истината олимпийско злато на единично е единственият значим медал, който липсва в пребогатата витрина на швейцарския тенисист. Федерер е рекордьор по спечелени титли от Големия шлем (17), има златен олимпийски медал на двойки (в тандем с Вавринка), а миналата година спечели и Купа „Дейвис”.

Олимпийският тенис турнир в Рио де Жанейро ще се проведе на твърда настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини