Цветана Пиронкова – Куруми Нара (гейм по гейм)



23-07-2015 09:34 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Куруми Нара (Япония) в двубой от втория кръг на турнира в Истанбул. Срещата започва в 13:00 часа и ще може да бъде гледана онлайн на някой от следните линкове:

ЛИНК; ЛИНК; ЛИНК

До момента Пиронкова и азиатката не са се срещали на корта в официален двубой. Победителката днес ще се класира за четвъртфинал.

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Куруми Нара):
(Цветана Пиронкова играе с превързано лови бедро. Точно заради болки в бедрото тя поиска медицински таймаут в двубоя си от първи кръг преди два дни)

1:0 Отлично начало на двубоя за Цветана Пиронкова. Българката поведе с 40:0, Нара спаси първата от трите точки за пробив, но при втората Цвети се възползва и проби, с което откри резултата в двубоя.

1:1 Резултатът е изравнен след идентичен гейм. Посрещащата, в случая Нара, поведе с 40:0, Цвети спаси първата точка за пробив, но при втората японката бе категорична.

2:1 Трети пореден пробив в двубоя! Куруми Нара започна силно в гейма и поведе с 40:0, като получи 3 последователни гейм-бола. Цвети обаче успя да изравни за 40:0, а в последствие да стигне и до точка за пробив. В последствие двете си размениха по точка, за да се стигне до нов брейк-пойнт, в който Пиронкова се наложи.

2:2 Пробивите продължават да царстват от началото на двубоя - 4 гейма и 4 пробива.

3:2 Пети пореден пробив! Куруми Нара има за какво да съжалява, тъй като водеше с 40:15 и по всички личеше, че ще спечели подаването си. Японката обаче допусна 4 последователни непредизвикани грешки и позволи на Цвети отново да излезе напред.

4:2 Цветана Пиронкова е първата, която печели подаването си от началото на двубоя. При резултат 30:30 Нара допусна две поредни грешки и позволи на Цвети да спечели гейма.

5:2
Още един пробив за Цвети. Българката усети, че Нара е колеблива при бекхенд и започна да праща почти всяка топка на бекхенд страната на японката, която сериозно се пропука. Предстои пауза, след която Цвети ще сервира за успех в сета.

5:3 За жалост Цвети се пропука и не успя да затвори сета. Седем пробива в първите 8 гейма на двубоя.

6:3
Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова. Българката единствена успя да спечели подаването си (в шестия гейм), което се оказа достатъчно, за да вземе преднина в двубоя. Първата част мина под знака на пробивите - 8 брейка за 9 гейма.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Цветана Пиронкова спечели с лекота подаването си и открива резултата във втория сет. Това е вторият случай от началото на двубоя въобще, в който сервиращата взима гейма.

1:1 За първи път от началото на двубоя Куруми Нара печели подаването си.

1:2 Пробив за Нара. Японката за първи път повежда в резултата. Предстои пауза, след която Нара ще сервира за затвърждаване на преднината.

1:3 Трети пореден гейм на сметката на Нара, която спечели подаването си на 15.

1:4 Лошо. Куруми Нара навлезе в страхотна серия и записа втори пореден пробив, с който прави огромна крачка към успех в сета. Предстои пауза от минута, след която японката ще се сервира за аванс 5:1. Цвети сякаш загуби ритъм в последните минутки.

1:5 Пети пореден гейм на сметката на Нара. Цвети ще сервира за оставане в сета.

1:6
Гейм и втори сет за Куруми Нара. Японката е в серия от 6 последователни гейма на сметката си. Трети сет ще реши изхода на двубоя.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Куруми Нара):

0:1 Седми пореден гейм на сметката на Нара, която спечели подаването си на 0 и открива сметката си в решаващия третия сет на двубоя.

1:1
Цвети слага край на серията последивателни геймове и печели подаването си, като по този начин изравнява резултата в третия сет.

2:1 Пробив за Цветана Пиронкова. Българката поведе с 30:0, след което последва изравняване 30:30. Цвети успя да вземе следващата точка и стигна до брейк-бол, но Нара го отрази. След опит за къса в мрежата азиатката подари лесна точка на Цвети и българката стигна до втори брейк-бол, който беше реализиран.

3:1 Страхотна игра на Цвети и пробивът е затвърден. Особено красива беше последната точка в гейма, която дойде след успешна атака на Цвети в близост до мрежата.

4:1 Втори пробив за Пиронкова! Нара демонстрира сериозен спад в играта, от което се възползва Цвети. Последният гейм бе спечелен от Пиронкова на 15, а в последната точка Нара сгреши елементарно воле в близост до мрежата.

5:1 Цвети Пиронкова се доближава само на гейм от място на четвъртфиналите в Истанбул. Българката спечели пети последователен гейм и по всичко личи, че краят на двубоя е изключително близо.

6:1 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА.
Българката е на четвъртфинал в Истанбул, където ще играе срещу Урсула Радванска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини