Габриела и Стефани Стоеви поставени на световното



27-07-2015 09:28 | Любомир Тодоров

Международната федерация по бадминтон публикува днес списъка на поставените състезатели за жребия за 22-ото Световно първенство в Джакарта (10-16 август).

На двойки при жените Габриела и Стефани Стоеви ще бъдат №16 в схемата. Те са единствените представители на България, които ще бъдат сред поставените.

По този начин златните сестри, които вчера триумфирана с титлата на турнира във Владивосток, ще избегнат сблъсък до осминафиналите с най-силните дуети в света. Водачки ще бъдат световните номер едно Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши. Сред поставените са четири китайски двойки,  общо три японски и две от Южна Корея.

Стоеви са един от трите европейски двойки  сред 16-те най-добри. Освен българките поставени под №4 са двукратните европейски шампионки Камила Рютер Юл и Кристина Педересен от Дания и холандките Еефйе Мюскенс и Селена Пийк, които са 11-и.

Жребият за световното в индонезийската столица ще се тегли от 11 часа местно време (4 часа сутринта българско) във вторник в музея на Bank Indonesia.

Днес Габриела и Стефани Стоеви и техният германски треньор Гюнтер Хубер пристигнаха днес в Индонезия, където ще се аклиматизират и подготвят за шампионата на планетата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини