Рафа Надал се върна към най-добрите си дни



Рафа Надал се върна към най-добрите си дни
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-08-2015 17:16 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за финал на турнира на клей в Хамбург, който е от категория АТР 500. Бившият №1 в света показа страхотен тенис и се наложи с категоричното 6:1, 6:2 над Андреас Сепи (Италия).

Най-любопитният момент в двубоя бе в началото на втория сет, когато испанецът поиска медицински таймаут. По непотвърдена информация, Рафа е чувствал тахикардия (увеличен ритъм на свиването на сърцето, над 90-100 удара в минута). Проблемът на Рафа обаче по никакъв начин не повлия на представянето му на корта след подновяването на играта и той бързо успя да спечели и втория сет.

Като цяло днес Надал показа тенис от най-висока класа, като бе еднакво ефективен както в защита, така и в случаите, в които взимаше инициативата и атакуваше своя опонент.

Добрата новина за Надал е, че от началото на седмицата той подобрява играта си с всеки изминал ден. От трудностите срещу Вердаско (първи кръг) и най-вече Весели (втори кръг), днес нямаше и спомен.

Безкрайно любопитен се очертава да бъде финалният двубой в неделя. Съперник на Надал ще бъде друг италианец – Фабио Фонини. Рафа води с 4:2 победи в директните двубои, но през този сезон Фонини е спечелил и двата сблъсъка между тях. При това и в двата случая на клей (Рио де Жанейро и Барселона).

По-рано днес Фонини спря устрема на квалификанта от Франция Лука Пуй и го победи с 6:2, 7:6 (2).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини