Почетен плакет за Адриан Андреев



05-08-2015 16:03 | Станко Димов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на единствения ни златен медалист от Европейския олимпийски младежки фестивал в Тбилиси (Грузия) Адриан Андреев.

„Поздравявам Адриан за успеха. Тенисът е един от спортовете, на който обръщаме сериозно внимание. Знаете, че скоро създадохме и програма „Тенисът – спорт за всички“, чрез която целим повече деца да бъдат ангажирани със спорт и да бъдат заразени от примера не само на професионалистите Григор Димитров, Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева, но и на Адриан. Доволен съм от резултатите и благодаря на всички млади таланти, които ни представиха в Тбилиси“, заяви спортният министър.

На срещата в кабинета на министъра присъстваха още председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и директорът на Националния тенис център Георги Дончев.

По време на срещата с Адриан Красен Кралев го посъветва да бъде упорит, спокоен и много трудолюбив и му пожела късмет в развитието му като тенисист.

Шампионът от Тбилиси сподели, че се завръща уморен от надпреварата, но няма време за почивка, защото още от следващата седмица му предстои натоварена програма от турнири. Андреев допълни, че мечтата му е да стане №1 в света, а негов идол е Роджър Федерер. Стимул в тренировките му пък са резултатите, които постига Григор Димитров.

Майката на тенисиста Марияна Савова сподели, че той няма нито мобилен телефон, нито фейсбук и е изцяло съсредоточен в работата си на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини