Габриела и Стефани Стоеви запазиха №14 в света



06-08-2015 11:32 | Любомир Тодоров

Бадминтонистките  Габриела и Стефани Стоеви запазиха 14-ото си място в световната ранглиста на двойки, която беше публикувана днес.

Европейските шампионки от Баку продължават подготовката си в Джакарта за шампионата на планетата, който стартира в понеделник, 10 август.

Според програмата на световното първата среща на златните сестри, които са поставените под №16 в схемата, трябва да бъде в сряда, 12 август, когато са двубоите от втория кръг при дамските дуети.

Както е известно българките почиват на старта и очакват победителките от срещата между Фи Чо Сун/ Амелия Алиша Ансели (Малайзия) и Шарка Крижкова/Катерина Томалова (Чехия).

Според сайта на Международната федерация Стоеви ще бъдат сериозно препятствие за достигане до четвъртфиналите на водачките в ранглистата и схемата Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши от Япония.

„Изиграхме редица срещи с различни съперници в клуб „Джая-Рая“, където се подготвяме, - заяви германският треньор на Габриела и Стефани Гюнтер Хубер. – Така момичетата се приспособиха към различни стилове на игра. Това ги мотивира допълнително да тренират усърдно, за да се представят успешно в спарингите срещу индонезийските състезатели, които са от световна класа. Смятам, че Стоеви са готови за световното първенство“.

Сестрите също са доволни от подготовката, осигурена им от БФ Бадминтон, в индонезийската столица.

„Имахме възможност да се докоснем до майсторството на световни звезди. Записахме доста победи в тези мачове, е и загуби естествено. Но като опит е безценно“, не скри вълнението си по-голямата Габриела.

„Тези тренировки са безценни. А беше чест за нас да играем с олимпийски шампион като Маркис Кидо или бадминтонистки от елита на двойки като Грейсия Поли, Пиа Зебатиа и Надя Мелати. Тренираме по два пъти на ден, горещината е страхотна, но започваме да свикваме“, разказа Стефани, която беше избрана за най-добра млада бадминтонистка на Европа през 2013 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини