Димитров отново не успя да преодолее Сок



12-08-2015 22:02 | Любомир Тодоров

Най-добрият спортист на България Григор Димитров напусна турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал. Поставеният под №14 в схемата хасковлия отстъпи във втория кръг на американеца Джак Сок със 7:5, 6:7(5), 5:7 след два часа и 28 минути игра. Така Димитров не успя да вземе реванш за загубата от Сок в първия кръг на "Ролан Гарос".

В първата част всеки печелеше подаването си с лекота. Така беше до 12-ия гейм. В него Григор стигна до сетбол и го реализира, за да вземе частта след 40 минути игра.

В следващия сет Димитров имаше сериозно изпитание. При 5:5 той започна подаването си зле и губеше с 0:40. В този момент обаче първата ни ракета се концентрира и успя да спечели гейма, след като постигна петия си ас. Веднага след това Гришо стигна до мачбол, но Сок успя да го отрази и да вкара сета в тайбрек.

В него американецът поведе с 6:4 точки и изравни общия резултат при втората си възможност, след като Димитров направи двойна грешка.

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

В решаващата част Григор започна по-мобилизирано и проби за 2:1, след което затвърди със сервис гейм на нула. В осмия гейм българинът отрази четири точки за връщане на брейка, но при петата Сок успя и стигна до 4:4. След това той стигна до мачбол при петата двойна грешка на съперника, но Димитров го отрази. После бившият приятел на Шарапова спаси още три мачпойнта, преди най-сетне да спечели най-дългия гейм за 5:5. В 12-ия гейм обаче 35-ият в света Джак Сок стигна до нова точка за спечелване на двубоя и този път успя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини