Белинда Бенчич спря Серина Уилямс



16-08-2015 07:41 | Любомир Тодоров

Младата швейцарка Белинда Бенчич записа най-голямата победа в карерата си и предизвика сензация на полуфинала на турнира в Торонто.

Двадесетата в световната ранглиста отстрани водачката в нея Серина Уилямс в епичен двубой с 3:6, 7:5, 6:4. Това беше едва второ поражение за спечелилата последните четири турнира от Големия шлем този сезон в 45 мача. Другата загуба беше от Петра Квитова на полуфинала в Мадрид през май.

Американката, която има шанс да срещне Пиронкова в Синсинати, започна стабилно и взе първия сет. Във втория Бенчич проби за 5:3, но Серина не й позволи да изравни частите. В 12-ия гейм обаче тя предаде сета с двойна грешка. 18-годишната Белинда поведе с 4:0 в третия, преди Уилямс да прекъсне негативната серия от шест поредни загубени гейма. Носителката на 21 титли от Шлема съкрати преднината до 4:5, но в следващата игра швейцарката стигна до мачбол при сервис на 33-годишната си опонентка и го реализира с форхенд уинър.

Така Бенчич си достави удоволствието след като отстрани две бивши номер едно в Канада, в лицето на Каролине Вожняцки и Ана Иванович, да елиминира и действащата водачка в ранглистата.

"Не мога да опиша какво чувствам в момента. Мога само да кажа, че съм много щастлива, че последният форхенд попадна в корта и тя нямаше как да го върне. Нямам думи", успя да каже само развълнуваната Белинда.

Тя стана най-младата, побеждавала Серина след 17-годишната Мария Шарапова на финала на Уимбълдън през 2004-а.

За титлата в Торонто Бенчич ще играе срещу втората поставена Симона Халеп. Румънката е спечелила единствения двубой между двете, който беше миналата година на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини