СНИМКИ: Словения ни унижи с крайното 5:0



11-07-2010 16:09 | Станко Димов

Отборът на Словения ни победи с 5:0 в двубоите от втора група за Купа "Дейвис" на Евроафриканската зона. Последните две срещи на сингъл се изигра днес, а в тях Валентин Димов и Тодор Енев претърпяха поражения.

 

Вальо взе само два гейма в мача си с Блаж Рола, губейки с 0-6, 2-6. Не особено по-различно бе и положението на опитния Тодор Енев, който отстъпи с 2-6, 1-6 на Блаж Кавчич.

 

 

Интригата в двубоите със Словения свърши вчера, когато отстъпихме в мача на двойки и на практика предрешихме крайния изход.

 

При 30-градусова жега и нулев интерес, играчите и от двата отбора сякаш искаха да приключат двубоите си възможно най-бързо, коментират в Словения.

 

Интересното е, че Блаж Рола, който номер 500 в световната ранглиста, успя да дебютира за страната си с разгромното 6:0, 6:2 срещу Вальо Димов, който е 294-и места след него в ранглистата.

 

 

В Словения вече възхваляват своите като "най-доброто поколение" в последните години. Тъкмо на това се базират и надеждите, че този тим може да стигне още по-далеч в турнира.

 

 

Следващият съперник на Словения и Литва, където играе Ернест Гулбис.

 

За българския отбор пък остава надеждата за нещо повече догодина, когато пак ще играем в тази втора група. Наши съперници ще бъдат отборите на Великобритания, Кипър, Монако, Ирландия, Унгария и Дания.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини