Състезатели се оплакаха от LCD масата (+ВИДЕО)



17-08-2015 13:23 | Любомир Тодоров

Световната федерация по тенис на маса експериментира с първата LCD игрова маса по време на двубоя Азия - Европа (4:6) в Китай в края на месец юли.

Преди и след разиграванията масата на китайския производител DHS променя цвета си, а по време на самата игра в ъглите на интерактивната маса се изписват точките на двамата състезатели.

Повечето тенисисти изразиха скептицизма си относно масата телевизор. Първият, който изрази мнение беше участникът в двубоя Роберт Гадос от Австрия.

"Трудно е да се играе на нея. Чувството е, че играеш на бетонна маса. Това все пак е стъкло. Топчето има бърз отскок от повърхността, но е непредвидимо", коментира Гадос.

Германецът Бастиан Щегер също взе отношение на страницата на немската федерация.

"На масата се прожектират различни неща във всевъзможни цветове. Това е много дразнещо и необичайно. По време на мача екранът маса показва резултата, което не е проблем. Но топката лети малко по-плоско от обичайното", смята Щегер.

И известният български състезател и треньор Светлин Беров е на мнение, че отскокът на топчето от повърхността на масата е затруднявал често състезателите и тази атракция едва ли ще се наложи.

Ето как изглежда мач на LCD масата:


 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини