Сампрас: На US Open Джокович е фаворит №1



Сампрас: На US Open Джокович е фаворит №1
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-08-2015 16:07 | Станко Димов

Легендарният американски тенисист Пийт Сампрас изрази мнение, че ще бъде глупаво шансовете на Роджър Федерер да спечели US Open да бъдат отписвани. За последно Федерер спечели титла от Шлема преди повече от 3 години (Уимбълдън 2012), но според Сампрас той може да вдигне трофея в Ню Йорк тази година. 

„Той определено има шансове. Той играе добре, здрав е, удря топката по невероятен начин, прави всичко по начина, по който го е правил години наред”, коментира Сампрас.

„Разбира се, че за нещо ще става по-трудно, защото остарява, а тенисисти като Джокович и Мъри навлизат в пика на кариерата си. Ако Федерер ще трябва да играе последователно срещу Надал, Мъри и Джокович, то тогава ще му бъде изключително трудно. Според мен Федерер има най-големи шансове на Уимбълдън, но да не забравяме, че е спечели US Open 5 пъти, така че знае добре какво да прави. Човекът, с когото всички ще трябва да се съобразяват в Ню Йорк обаче е Джокович”, коментира Сладкия Пийт. 

Американецът анализира и представянето на Рафаел Надал, който през последните месеци изживява един от най-трудните етапи в кариерата си.

„Според мен той продължава да работи здраво. Той продължава да прави всичко по правилния начин, просто нещата за него не се получават. Личи си, че е малко по-нервен, често удря по-къси топки. Другите момчета сега не се притесняват от Надал толкова, колкото преди години. Когато Рафа страда на корта изглежда така, сякаш неговата кариера приключва. Той обаче ще се завърне, сигурен съм”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини