Цветана Пиронкова – Серина Уилямс (гейм по гейм)19-08-2015 17:04 | Станко Димов

Цветана Пиронкова – Серина Уилямс, двубой от II кръг на турнира на твърди кортове в Синсинати.

Начало: 21:15 часа

Корт: Централен

Гледайте двубоя на някой от следните линкове:
ЛИНК; ЛИНК; ЛИНК

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Серина Уилямс):

0:1 Труден начален сервис-гейм за Серина Уилямс. Американката първоначално поведе с 30:0, но след две страхотни точки за Пиронкова резултатът бе изравнен за 30:30. В последствие се стигна до равенство и за 40:40, но последната дума бе за Серина, която след два отлични първи сервиса спечели подаването си и откри резултата в мача. 

1:1 Гейм на 0 на сметката на Цветана Пиронкова!

1:2 Втори пореден много тежък сервис-гейм за световната №1. Този път пред нашата Цветана Пиронкова дори се получиха 3 точки за пробив, 2 от които поредни (15:40). При първия брейк-бол пловдивчанката получи шанса да играе на втори сервис на Уилямс, но не успя да спечели разиграването. В крайна сметка, след няколко добри начални удара, Уилямс излезе от неприятната за нея ситуация и не допусна ранен брейк. 

2:2 Поредица от непредизвикани грешки от бекхенд на Уилямс позволи на Цвети Пиронкова да спечели лесно и второто си подаване. От началото на двубоя българката е загубила едва 1 точка при свой начален удар.

2:3 И втората пауза идва без пробиви, но Уилямс отново мина през затруднения (30:30), преди да спечели подаването си.

3:3 За първи път от началото на двубоя Пиронкова имаше проблеми при свое подаване. Българката първоначално поведе с 40:0, но позволи на Уилямс с няколко отлични атаки да стигне до равенство. В крайна сметка американката допусна 2 последователни грешки и позволи на Цвети да си спечели подаването.

3:4 Уилямс отново имаше затруднения и трябваше да наваксва изоставане 0:30. Американката обаче показа класа и измъкна гейма с 4 последователни точки на сметката си.

4:4 Супер тенис от Цветана Пиронкова. Българката също изпадна в положение 0:30, но подобно на Уилямс от предишния гейм демонстрира спокойствие и класа и спечели подаването си.

4:5 Уилямс не допуска изненади и печели подаването си, с което принуждава Пиронкова да сервира за оставане в сета след паузата.

5:5 Бърз гейм за Пиронкова.

5:6 За втори път Пиронкова ще сервира за оставане в сета. Без пробиви до момента от началото на срещата.

5:7 За жалост Серина Уилямс стига до късен пробив и буквално в последния момент измъква сета. Американката проби подаването на Цвети на 0 и откри резултата в мача.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Серина Уилямс):

0:1 Трети пореден гейм на сметката на Уилямс, с който тя открива резултата във втория сет.

1:1 Пиронкова печели подаването си на 15 и прекъсва серията от три последователни гейма на сметката на американката.

1:2 Бърз гейм за представителката на домакините.

2:2 Много равностоен гейм, в който Пиронкова успя да наложи волята си и след няколко страхотни точки спечели подаването си и изравнява резултата.

2:3 Бърз гейм за Серина Уилямс, която отново излиза напред в резултата преди втората пауза.

3:3 Поредно изравняване на резултата. И вторият сет се развива като първия - гейм за гейм, с предимство на сервиращите състезателки.

3:4 Пореден гейм, спечелен от сервиращата. Серина наложи волята си и без проблеми затвори подаването си.

3:5 Колко неприятно! Пробив за Серина Уилямс, с който американката до голяма степен си гарантира място в следващия кръг.

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧА - СЕРИНА УИЛЯМС
. Пиронкова приключи участието си в Синсинати във втори кръг. Поздравления за добрата игра на пловдивската тенисистка, която беше изключително равностойна на световната №1.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини