Серина повече от изразителна – бие с 6:0, 6:2



21-08-2015 00:23 | Станко Димов

Серина Уилямс стана първата състезателка, която записва 45 победи от началото на сезона. Американката се наложи с категоричното 6:0, 6:2 над Карин Кнап и се класира с лекота за четвъртфиналите на силния турнир на твърди кортове в Синсинати.

За двете това беше първи сблъсък, а Серина започна по феноменален начин и спечели първите 9 гейма, повеждайки в резултата с 6:0, 3:0. Кнап успя да спаси подаването си в 10-ия гейм, но за повече от почетна загуба опитната състезателка нямаше сили.

Уилямс приключи двубоя за едва 54 минути, като завърши с 15 уинъра на сметката си.

„Преди всичко исках да остана позитивно настроена и да се забавлявам. Миналата година се представих много силно тук и определено искам да остана възможно най-дълго в турнира”, коментира Уилямс след последната точка.

За Уилямс това беше 45-та победа от началото на сезона, както и 41-ва поред на твърди кортове в САЩ. Последната й загуба в САЩ на хард корт е от преди 2 години на финала в Синсинати, когато тя отстъпи в тайбрека на третия сет пред Виктория Азаренка.

„Винаги съм се чувствал страхотно, когато играя у дома в Америка. Когато си на място, където имаш успехи и се справяш добре, винаги е по-лесно да пребориш напрежението”, каза още Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини