Федерер срещу Мъри на полуфинал в Синсинати



22-08-2015 10:02 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Синсинати, след като победи с 6:3, 6:4 испанеца Фелисано Лопес. За Маестрото това беше победа №40 в турнира, където той е шампион цели 6 пъти.

Федерер затвори мача след едва 62 минути игра, в които успя да наниже 26 печеливши удара, в това число 8 директно спечелени точки от сервис.

Благодарение на успеха Федерер увеличи преднината си пред Лопес на 12:0 победи, като е спечелил последните 10 сета между двамата.

„Чувствах се добре, особено през първия сет. През втората част нивото ми може би малко спадна. Достатъчно опитен тенисист съм и знаех в кои моменти да натисна спусъка и в кои не. Знаех, че двубоят може да приключи бързо, ако успея да се наложа тук и тук. Определено съм много доволен от начина, по който се представих днес”, коментира Федерер след двубоя.

Роденият в Базел състезател участва в Синсинати за 15-ти път в кариерата си. Това е един от 6-те турнира, които Федерер е печелил 6 или повече пъти.

В спор за място на финал Федерер ще се изправи срещу Анди Мъри, който успя да се справи с Ришар Гаске в 3 сета. За последно Фед и Мъри премериха сили на Уимбълдън тази година, когато отново на полуфинал швейцарецът се наложи със 7:5, 7:5, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини