Серина ще защитава титлата си срещу Симона



23-08-2015 09:31 | Любомир Тодоров

Първите две в схемата на турнира в Синсинати от категория "премиер 5" Серина Уилямс и Симона Халеп ще спорят за титлата.

Световната номер едно Уилямс се наложи над 14-ата поставена Елина Свитолина от Украйна с 6:4, 6:3. Едно от най-силните оръжия на американката - началният удар - отново не функционираше. Серина направи общо 34 непредизвикани грешки, но съперничката й не успя реално да я застраши.

"Честно казано, не се притеснявам за представянето си в тази среща, а за това, че в следващите седмици трябва да започна да играя по-добре", призна американката, която ще защитава титлата си. След като направи Серина шлем, т.е. държи и четирите титли от Голямата четворка, тя се стреми и към календарен Голям шлем, за който й е нужна победа на US Open, който започва на 31 август.

Симона Халеп нямаше проблеми срещу Йелена Янкович и я победи с 6:1, 6:2. Румънката реализира седем от десетте си точки за пробив в неравностойния полуфинал.

Успехът я прави №2 в световната ранглиста от утре вместо Мария Шарапова. Това означава, че Халеп ще бъде втора и в схемата в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини