Джокович готов да пише история



23-08-2015 14:53 | Станко Димов

Новак Джокович и Роджър Федерер ще определят в неделя вечер новия шампион от „Мастърс 1000” турнира в Синсинати. Това ще бъде сблъсък №41 между двамата, като до момента сърбинът и швейцарецът са си разменили по 20 победи.

Двубоят със сигурност ще бъде по-специален за Джокович, който при успех ще стане първият, печелил всички 9 турнира от „Мастърс 1000” сериите. Любопитното е, че до момента сърбинът има 4 загубени финала в Охайо – на два пъти от Федерер и два от Мъри.

„Получих още един шанс да се боря за трофея тук. Това беше и голямата ми цел от момента, в който пристигнах в Синсинати”, коментира Джокович.

„Разбира се, че и през последните няколко години мисълта за титла тук бе много важна за мен, както и потенциалното правене на история, а това ме мотивира още повече”, коментира Ноле.

В полуфиналите срещу Долгополов световният №1 трябваше да прави обрат, след като изоставаше с 0:1 сета. На всичкото отгоре сърбинът имаше и физически проблеми, но като голям шампион стисна зъби и намери сили да се справи с украинеца и да достигне до 5-ти финал в Синсинати.

За Федерер пък това ще бъде шанс да спечели турнира в Охайо за 7-ми път!

ГЛЕДАЙТЕ ФИНАЛА В СИНСИНАТИ ОНЛАЙН ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини