Димитров и Пиронкова без промяна в класациите



24-08-2015 08:28 | Любомир Тодоров

Най-силните български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазиха позициите си в публикуваните днес световни ранглисти.

При мъжете Гришо е отново №17. Тази седмица хасковлията не участва в турнир, но ще тренира в Ню Йорк в очакване на жребия за Откритото първенство на Съединените щати в четвъртък.

Димитър Кузманов и Димитър Кутровски отстъпиха по три места и са съответно №204 и №306. Титлата в Ел Кантауи, която Мико спечели вчера, ще му осигури дебют в Топ 300 на 31 август.

На върха е факт завръщането като №2 на шампиона от Синсинати Роджър Федерер. Първи продължава да е убедително финалистът в Охайо Новак Джокович, трети отново е Анди Мъри.

РАНГЛИСТА АТР

ГОДИШНА РАНГЛИСТА АТР

При жените Цветана Пиронкова е 42-а в света. След драматичната загуба в Ню Хейвън снощи пловдивчанката ще се готви за US Open и ще разбере в края на седмицата първата си съперничка.

Втората ни ракета Сесил Каратанчева отстъпи две места и е №106 тази седмица.

В челото на ранглистата Симона Халеп вече е втора след победителката от Синсинати Серина Уилямс. Мария Шарапова слезе до №3. Най-голям е прогресът на Ана Иванович, която изкачи две места до №7. Вожняцки пък е вече четвърта, като измести Петра Квитова.

РАНГЛИСТА WTA

ГОДИШНА РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини