Григор Димитров №17 на US Open



24-08-2015 16:28 | Любомир Тодоров

Станаха известни поставените тенисисти за започващия на 31 август последен за годината турнир от Големия шлем US Open.

При мъжете Григор Димитров ще бъде за момента №17 в основната схема в Ню Йорк. Това означава, че в първите два кръга българинът ще играе срещу непоставени тенисисти, а в третия ще срещне някой от поставените от девето до 16-о място. Това са шампионът от 2014 г. Марин Чилич, Милош Раонич, Жил Симон, Ришар Гаске, Джон Иснър Давид Гофен, Кевин Андерсън и Гаел Монфис.

Гришо, който е юношески шампион от Откритото първенство на Съединените щати през 2008 година, за пети път ще играе в основната схема при мъжете. Миналата година хасковлията за първи път премина първия кръг и стигна до осминафиналите на "Флашинг Медоус".

Водач в схемата естествено е световният номер едно Новак Джокович. Втори ще бъде Роджър Федерер, №3 е Анди Мъри, а №4 е финалистът от миналата година Кей Нишикори.

При жените Цветана Пиронкова ще запише десето участие в основната схема в Ню Йорк. Най-силното й представяне беше през 2012 година, когато игра в четвърти кръг. Другата българка в основната схема е Сесил Каратанчева.

Първа поставена е Серина Уилямс, която при успех ще направи календарен Голям шлем. Втора ще бъде Симона Халеп. Трета в схемата е Мария Шарапова и четвърта е Каролине Вожняцки.

Жребият за основните схеми при мъжете и жените на US Open ще се тегли в четвъртък, 27 август.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини