Надал: Ще бъде арогантно да кажа, че съм фаворит



Надал: Ще бъде арогантно да кажа, че съм фаворит
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
26-08-2015 12:35 | Станко Димов

Рафаел Надал не се чувства готов за трета титла от US Open. Както е известно, последният за сезона турнир от Големия шлем започва идния понеделник, а Рафа се завръща в Ню Йорк след едногодишно отсъствие. Миналия сезон испанецът страдаше от контузия в китката, заради която пропусна цялото турне на твърди кортове в Северна Америка.

„Страхотно е, че отново съм тук. Винаги съм се чувствал отлично в Ню Йорк, харесвам града, харесвам всичко тук”, започна Надал.

„Миналата година не успях да участвам заради контузия, което ме прави още по-ентусиазиран тази година. Готов ли съм за титла? Ще бъде арогантно да кажа, че съм фаворит за трофея. Сезонът не е сред най-успешните за мен, чувствам повече напрежение в играта си в сравнение с други години. Продължавам да тренирам здраво и се надявам да подобрявам представянето си на корта”, каза Надал.

От началото на седмицата испанецът е ангажиран с редица оф-корт събития, свързани с негови спонсори. Надал е двукратен шампион от US Open – 2010 и 2013. Освен това испанецът игра финал през 2011. И в трите случая съперник на Рафа в двубоя за трофея беше Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини