Серина: Не ме интересуват рекордите, искам само да играя



26-08-2015 14:07 | Станко Димов

През следващите дни всички погледи ще бъдат насочени към Ню Йорк, където Серина Уилямс ще се опита да спечели „Голям шлем”, постижение, което е правено едва 3 пъти в историята на женския тенис – през 1953 (Морийн Конъли), 1970 (Маргарет Корт) и 1988 (Щефи Граф). 

Ако спечели в Ню Йорк, Серина Уилямс ще има 22 титли от Шлема, с което ще се изправни с Щефи Граф. Но, световната №1 се опитва да остане концентрирана върху играта си, а не върху историческите постижения, които може да осъществи в следващите дни.

„Опитвам се да се справя със стреса. Искам да го сведа до минимум, защото просто искам да играя тенис. Не е необходимо постоянно да чувам за този исторически рекорд и онзи исторически рекорд, защото просто искам да показвам най-доброто от себе си. Искам да бъда в състояние да печеля, не искам нищо друго да ме разсейва”.

Любопитното е, че един от най-големите привърженици на Уилямс е именно Граф, която редовно използва профила си в социалните мрежи, за да окуражи Серина преди важен мач.

„Да, виждам нейните съобщения и това определено е много мило”, коментира Уилямс.

„Все още съм като дете, когато я видя, или прочета някой неин пост. Винаги се вълнувам супер много. Все още изживявам мечтата си”.

„Готова съм за Ню Йорк. Нека го направим”, каза в заключение американката.

Ще спечели ли Серина „Голям шлем” в Ню Йорк? Гласувайте в нашата анкета ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини