Цветана Пиронкова – Мона Бартел (гейм по гейм)



01-09-2015 18:39 | Станко Димов

Цветана Пиронкова (България) – Мона Бартел (Германия), двубой от I кръг на US Open.

Корт №10, начало 20:53 часа.

Коментар на мача:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Точно 6 минути продължи откриващият гейм в двубоя. Цветана започна добре и поведе с 30:0, но в последствие Бартел стигна до точка за пробив - 30:40. Цвети се справи със ситуацията и след още няколко разменени точки в крайна сметка успя да затвори подаването си и да открие резултата в мача.

2:0 Пробив за Пиронкова. Българката поведе с 40:15, след което издържа на атаките на Бартел, която след сгрешен форхенд в мрежата сдаде подаването си.

3:0 Пробивът е затвърден с бърз гейм на 15. Отлично начало на двубоя за Пиронкова, която след 10 минути игра води с 3:0 гейма.

3:1 Мона Бартел пласира няколко отлични първи сервиса и това й помогна да спечели за първи път от началото на двубоя своето подаване.

3:2 Бартел връща пробива. Германката поведе с 40:15 и стигна до два последователни брейк-пойнта, като след непредизвикана грешка на Пиронкова успя да реализира още първия.

3:3 Равностоен гейм, който за жалост завърши с успех за германката. Така след 6 изиграни гейма равенството е възстановено.

3:4 За жалост серията на Бартел продължава с пълна сила. Снажната германска състезателка проби за втори пореден път началния удар на Пиронкова, при това с нулев гейм, и за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата.

4:4 Цвети прекъсва серията на Бартел. Много продължителен гейм, в който при втората си точка за пробив, след плътен ретур в близост до линията, Пиронкова успя да наложи волята си.

4:5 Бартел ще сервира за сета, след като успя за трети път да пробие подаването на Пиронкова. След 30:30 Цвети направи две непредизвикани грешки, с които сдаде гейма.

5:5 Сетът продължава. Идентичен гейм с предходния. Резултат 30:30, след което този път Бартел допусна грешки и Цветана се възползва по отличен начин. Шест пробива от началото на мача, пълно равенство в резултата.

6:5 Цветана Пиронкова слага край на серията пробиви и печели подаването си. Предстои последна пауза в сета, след която Бартел ще сервира за тайбрек.

7:5 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА. Пореден брутално-продължителен гейм, в който Цвети имаше общо 8 сетбола, 2 от които последователни (15:40). След като не успя да се възползва от първите 7, при осмият Цвети успя след атака в близост до мрежата. Първата част продължи точно 58 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 Мона Бартел осъществява ранен пробив (на 15) и открива резултата във втория сет на двубоя.

1:1 Пиронкова връща светкавично пробива. Бартел започна силно гейма и поведе с 30:0, но следващите 4 точки бяха на сметката на Цвети.

2:1 Един от малкото бързи геймове от началото на мача. Цветана Пиронкова спечели подаването си на 0 и повежда в резултата във втората част.

3:1 Пробив за Пиронкова! Българката поведе с 40:15, като в този момент Бартел "помогна" с двойна грешка. Цвети направи сериозна крачка към място във втория кръг в Ню Йорк.

4:1 Пробивът е затвърден с нов бърз гейм на сметката на българката. Бартел започна да играе ва банк, но за радост ударите и не намират линиите, а предимно излизат в аут. Цветана е на два гейма от място в следващия кръг.

4:2 Цветана Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като водеше с 40:0 и имаше 3 последователни точки за преднина от 5:1 и собствен сервис. За сметка на това Бартел успя да обърне гейма и разликата продължава да е само един пробив.

5:2 Цвети за малко да върне интригата в сета. Бартел имаше две последователни точки за връщане на пробива, но за радост не успя. Пиронкова отговори подобаващо и обърна гейма от 15:40. Германката ще сервира за оставане в турнира.

5:3 Бартел не допуска пробив и се задържа в мача. Цветана Пиронкова ще сервира за успех и място във втори кръг.

5:4 За жалост мачът продължава! Цветана Пиронкова трябваше да спасява 3 последователни точки за пробив, след като допусна изоставане с 0:40. В първите два случая Бартел извади ретур в аут, но при третия германката се наложи и след кратка пауза ще сервира за изравняване на резултата.

5:5 Бартел печели подаването си с лекота и изравнява резултата във втория сет.

6:5 Много труден гейм, който в крайна сметка отиде на сметката на Пиронкова. Нашето момиче трябваше да обръща гейма от 0:30, но се справи и повежда в резултата. Предстои последна пауза в сета, след която Бартел ще сервира за тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на сета.

6:7 (4) Цветана Пиронкова пропиля аванс от 3:1 точки и загуби тайбрека с 4:7. Трети сет ще реши изхода на мача.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Мона Бартел):

0:1 Германката печели подаването си и открива резултата в решаващата трета част на мача на Корт №10.

0:2 Пробив за Мона Бартел. Германката поведе с 40:0, но Цвети каза "не" и спаси и трите последователни брейк-бола. За жалост последва нов шанс за Бартел и този път германката се възползва.

0:3 Гейм на 0 за Мона Бартел.

0:4 Бартел прави още един пробив и повежда с 4:0. Пиронкова почти не се движи по корта и изглежда невъзможно да обърне мача.

0:5 Краят на мача е съвсем близо. Бартел спечели пети последователен гейм (обърна резултата от 15:30) и вече е само на гейм от място във втори кръг.

1:5 Пиронкова спаси мачбол и печели първи гейм в сета. Мона Бартел обаче ще има сервис на своя страна, за да затвори двубоя.

1:6 ГЕЙМ НА 0 ЗА МОНА БАРТЕЛ, която се класира за втори кръг в турнира. Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като водеше със 7:5, 4:1 и 0:40 в даден момент от двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини