Роджър Федерер продължава по план



04-09-2015 08:12 | Любомир Тодоров

Вторият поставен Роджър Федерер на US Open продължава отличната си серия в Съединените щати. Швейцарецът се класира с лекота за третия кръг, като победи Стив Дарси от Белгия с 6:1, 6:2, 6:1 за час и 20 минути игра.

Петкратният шампион в Ню Йорк завърши с 46 печеливши удари, включително 11 аса, както и спечелени 86 процента от точките на първи сервис. Федерер записа седма поредна победа (пет на турнира в Синсинати) без да загуби подаването си в общо 72 сервис гейма.

"Успях добре да миксирам играта си, атакувах, но стоях и на основната линия. Може би бях прекалено агресивен, което при друг съперник не би дало същия резултат", коментира 34-годишният рекордьор по титли от Големия шлем.

Следващият съперник на Роджър е №29 в схемата Филип Колшрайбер. Германецът спечели срещу Лукаш Росол от Чехия със 7:6(4), 6:2, 6:2.

Третият в схемата Анди Мъри преживя кошмар, но продължава. Олимпийският шампион надделя над френския левичар Адриан Манарино след 5:7, 4:6, 6:1, 6:3, 6:1.

В първите два сета Манарино наниза 30 уинъра срещу 23 на Мъри и постигна три пробива срещу един на съперника. От началото на третата част шотландецът намери своя ритъм и спечели следващите три сета за общо час и половина.

В третия кръг Мъри очаква друг левичар - бразилецът Томас Белучи.

Ветеранът Лейтън Хюит се раздели с Откритото първенство на Съединените щати със стил. Шампионът от 2001 година изигра последния си мач в Ню Йорк при загубата от сънародника си от Австралия Бърнард Томич с 3:6, 2:6, 6:3, 7:5, 5:7 в двубой, продължил три часа и половина.

В характерния за Лейтън стил той загуби лесно първите два сета, но след това се върна в двубоя и дори пропиля два мачбола в петата част, преди да капитулира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини