Четири българки сигурни за схемата в София



04-09-2015 13:30 | Любомир Тодоров

Най-малко четири българки ще играят в основната схема на започващия във вторник юбилеен 25-и тенис турнир "Алианц къп", който е с награден фонд 25 000 долара и се провежда традиционно на кортовете на ТК "Левски" в София.

Освен класираните по ранкинг националки за "Фед къп" Елица Костова и Диа Евтимова, покана от организаторите получават Виктория Томова и Симоне Алипиева, която представя Дания. Това обясни директорът на турнира Димитър Войнов.

Останалите "уайлд кард" за основна схема се дават по споразумение за рамяна на покани на румънка и туркиня. За квалификациите "уайлд кард" вземат състезателките на клуба домакин Десислава Златева, Невена Георгиева, Стефани Арсова, както и Вивиан Златанова. Директо в пресявките от българките влизат държавната шампионка Джулия Терзийска, Изабелла Шиникова, Юлия Стаматова и Петя Аршинкова.

Водачка в схемата ще бъде украинката Юлия Бейгелцимер, която еу №176 в световната ранглиста. Втора е Ана Богдан от Румъния, а трета поставена ще бъде Елица Костова.

"Турнирът е едно успешно начинание, което се надявам да развиваме още дълги години. Той е най-силното тенис състезание у нас и желая успех на участничките", заяви Пламен Ялъмов, Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на ЗАД Алианц България.

Двубоите от квалификациите стартират в неделя от 10 часа. Мачовете от основната схема също ще започват в 10. Спечелилата титлата на 13 септември ще вземе 50 точки за световната ранглиста и 3919 долара от наградния фонд.

Диа Евтимова тренираше днес на кортовете на ТК "Левски". Тя обясни, че се възстановява от възпаление на седалищен нерв, което я мъчи от дълго време и все още не е в оптимална форма.

 

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини